1011 poze   5772 vizite
Albume
0 - CONTACT   0 - De Vanzare   In vizita la crescatori din Oradea   In vizita la Stanciu Adrian Pitesti01 - Noul adapost iepuriEXPOZITII   Expo MEHEDINTI 2017   Expo MEHEDINTI 2018   EXPOZIȚIA EUROPEANĂ - HERNING 2018   Expozitia Nationala Caransebes 2016Neozeelandez alb   Neozeelandez alb F 1      Cuib 30-12-2015   Neozeelandez alb F 2   Neozeelandez alb F 3   Neozeelandez alb F 4      Cuib RO 21   Neozeelandez alb F 5      Cuib RO 15   Neozeelandez alb M 1   Neozeelandez alb M 2   Neozeelandez alb M 3Urias German   Urias German Alb      Urias German Alb F 1      Urias German Alb F 2         Cuib 15-10-2015      Urias German Alb F 3      Urias German Alb F 4      Urias German Alb F 5         Cuib 21-01-2017      Urias German Alb M 1      Urias German Alb M 2   Urias German Gri      Urias German Gri F 1         Cuib 15-01-2016      Urias German Gri F 2      Urias German Gri F 3      Urias German Gri F 4      Urias German Gri M 1      Urias German Gri M 2Y - O ALTA PASIUNE   Cochinchina urias galben      Cochinchina urias galben - matca 2017      Cocos Cochinchina urias galben din 2015   Plymouth rock barat 2018   Pui 2018   Sussex 2018Z - Arhiva   Californian      Californian F 1      Californian F 2      Californian F 3      Californian M   La gramada 2016   Pt EXPO 2017 Cochinchina urias galben   Sebright Argintiu   Tineret pentru 2016      Femela 1 UGG 15-12-2015      Femela 2 UGG 21-09-2015      Femela 3 UGG 21-09-2015      Mascul 1 UGG 15-12-2015      Mascul 2 UGG 12-11-2015      Mascul 3 UGG 12-11-2015Z - INFORMATI UTILE   Bataturile la iepuri   Boli si tratamente la iepuri   Cresterea iepurilor - Rase   Determinarea varstei la iepuri   Friptura de iepure la cuptor   Intarcarea puilor de iepuri   Monta la iepuri   Selectia la iepuri

membru din 12 ianuarie 2015

Cochinchina urias galben

Cochinchina

Formată în mod natural, rasa Cochinchina este originară din China şi a fost adusă în Europa în secolul al XIX-lea. Face parte din rasa de găini grele dar este crescută şi pentru ornament. Cochinchina-negra Este o pasăre rustică, adaptabilă la temperaturi mai scăzute, are un temperament calm şi zborul greoi. Masivă, cu un penaj bogat şi înfoiat, Cochinchina prezintă cinci varietăţi de culoare: galbenă, potârnichie, albă, neagră şi barată. Capul este relativ mic în raport cu masa corporală, ciocul este scurt şi puternic la bază. Ochii, destul de mari şi expresivi, au diferite culori în funcţie de varietatea găinii. Creasta este simplă (cinci-şapte lobi), dreaptă şi mică, regulat dinţată şi cu lob posterior mic. Urechiuşele sunt roşii, destul de dezvoltate pentru a ajunge în dreptul bărbiţelor, gâtul este mai mult scurt, şi purtat. Aripile sunt mici, purtate sus, strânse pe corp iar picioarele sunt puternice, dar scurte, cu gambele acoperite cu fulgi ca nişte perne. Fluierele sunt incălţate cu pene mari având culoarea galbenă ca şi pielea de pe corp. Greutatea cocoşului este de 4,5-5 kg, iar a găinii de 3,5-4 kg. Cochinchina produce anual 80-110 ouă, cu coaja pigmentată în roşu-brun, cu greutatea medie de 55 g şi cu o mai mare proporţie de gălbenuş.

STANDARDUL COCHINCHINA URIAS

Caracterisiticile cocosului de rasa:

01. Corp: lat; adanc, pare foarte masiv; purtat pe orizontala.
02. Gat: scurt; umflat in pene ; incepand cu partea din spate a capului..
03. Spate: porneste din umerii scurti si foarte lati, bine rotunjiti, cu cupa arcuita puternic in sus, cu o sa cu pene bogate , stufoase.
Aripi: scurte; late;.
Sa: plina de pene stufoase.
04. Umeri: lati, bine rotunjiti.
05. Aripi: scurte, puternice, stranse pe corp; purtate sus.
06. Sa: foarte lata si cu pene stufoase.
07. Coada: foarte scurta; foarte ampla; in forma de semiluna, relativ scurte; bine formate se desfac in sus, acopera penele de carma (nu sunt mai lungi decat penele de carma).
08. Piept: lat si rotund, purtat totusi adanc;
09. Burta: lata si plina datorita penajului bogat in fulgi.
10. Cap: mic si gingas, puternic arcuit, cu crestet putin lat,.
11. Fata: mare; neteda penaj putin sau deloc; rosie.
12. Creasta: creasta simpla, ridicata; relativ mica; uniforma si la o adancime medie; tesut fin, se prefera sa fie mai putin dezvoltata.
13. Barbita: mica; bine rotunjita si cu pielea fina;
14. Ureche: rosie; ingusta; cu piele fina, rosie.
15. Ochi: adanci cu sprancene iesite in evidenta; rosii-portocalii.
16. Cioc: scurt; puternic; galben; dar de cele mai multe ori culoarea este in functie de varietate;.
17. Picioare: cu oase puternice; in functie de varietatea de culoare; de obicei galben saturat; cu penaj amplu. si moale;
18. Pulpe: lungime medie; foarte puternice; pozitionate departat; cu penaj foarte amplu, moale, formand pernele stufoase de pe pulpe.
19. Degete: degetele mijlocii si cele exterioare acoperite cu pene lungi, tari, formeaza incaltatura (papucii).
20. Penaj: foarte amplu, foarte moale si foarte pufos.

Caraceristicile gainii de rasa:
Pare mai indesata si unitara datorita pozitiei ei joase, gatului mai scurtm a pieptului asezat mai adanc si indesat, precum si a cozii mai scurte.
Penaj cu multi fulgi in special pe crupa si partea posterioara.
De aceea saua este foarte lata si pozitionata astfel incat centrul ei desemneaza punctul cel mai inalt al liniei spate-coada.
Penaj foarte amplu pe pulpe si picioare. Intreaga tinuta este putin inclinata in fata. Punctele capului la gaina sunt corespunzator mai mici ca la cocos.

Defecte majore privind caracteristicile de rasa:;
Marime insuficienta ;forma ingusta; piept plat,ingust; coada lunga; lipsa penajului la degetele mijlocii; penaj slab pe picioare;ureche alba.

GREUTATE: Cocos 3,5-5,5 kg; gaina 3,0-4,5 kg.
Greutate minima a oualor de clocit: 53 g.
Culoarea cojii oualor: galben-maronii.

Marimea inelelor; cocos 27, gaina 24.

In ceea ce priveste coloritul care categoriseste rasa , conform standardului, Cochinchina se imparte in:
01. Cochinchina alb:
02. Cochinchina albastru:
03. Cochinchina argintiu:
04. Cochinchina auriu:
05. Cochinchina barat:
06. Cochinchina bobat:
07. Cochinchina galben:
08. Cochinchina negru:
09. Cochinchina potarnichiu:
10. Cochinchina splash:
Cochinchina urias galben
Cochinchina urias galben

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.