1020 poze   5961 vizite
Albume
0 - CONTACT   0 - De Vanzare   In vizita la crescatori din Oradea   In vizita la Stanciu Adrian Pitesti01 - Noul adapost iepuriEXPOZITII   Expo MEHEDINTI 2017   Expo MEHEDINTI 2018   EXPOZIȚIA EUROPEANĂ - HERNING 2018   Expozitia Nationala Caransebes 2016Neozeelandez alb   Neozeelandez alb F 1      Cuib 30-12-2015   Neozeelandez alb F 2   Neozeelandez alb F 3   Neozeelandez alb F 4      Cuib RO 21   Neozeelandez alb F 5      Cuib RO 15   Neozeelandez alb M 1   Neozeelandez alb M 2   Neozeelandez alb M 3Urias German   Urias German Alb      Urias German Alb F 1      Urias German Alb F 2         Cuib 15-10-2015      Urias German Alb F 3      Urias German Alb F 4      Urias German Alb F 5         Cuib 21-01-2017      Urias German Alb M 1      Urias German Alb M 2   Urias German Gri      Urias German Gri F 1         Cuib 15-01-2016      Urias German Gri F 2      Urias German Gri F 3      Urias German Gri F 4      Urias German Gri M 1      Urias German Gri M 2Y - O ALTA PASIUNE   Cochinchina urias galben      Cochinchina urias galben - matca 2017      Cocos Cochinchina urias galben din 2015   Plymouth rock barat 2018   Pui 2018   Sussex 2018Z - Arhiva   Californian      Californian F 1      Californian F 2      Californian F 3      Californian M   La gramada 2016   Pt EXPO 2017 Cochinchina urias galben   Sebright Argintiu   Tineret pentru 2016      Femela 1 UGG 15-12-2015      Femela 2 UGG 21-09-2015      Femela 3 UGG 21-09-2015      Mascul 1 UGG 15-12-2015      Mascul 2 UGG 12-11-2015      Mascul 3 UGG 12-11-2015Z - INFORMATI UTILE   Bataturile la iepuri   Boli si tratamente la iepuri   Cresterea iepurilor - Rase   Determinarea varstei la iepuri   Friptura de iepure la cuptor   Intarcarea puilor de iepuri   Monta la iepuri   Selectia la iepuri

membru din 12 ianuarie 2015

Boli si tratamente la iepuri

Coccidioza intestinala ...

Se manifesta la tineretul de 1-3 luni cu dearee profuza,paralizia trenului posterior,mortalitate.!!! Adulti:diaree,salbire,paralizie,moarte.Forma cronica diaree!! TRATAMENT DE ATAC: In apa de baut BAYCOX 2ml/litru de apa timp de 3 zile,dupa care 3 pauza, apoi iara 3 zile!! SAU:SULFOQUINOXALINA 0,4g/litru,3-5 zile.SAU: LERBEK 200 ppm la tona!!SAU COCCISTOP S (SC Pasteur,filiala Filipesti),45 ml/22 litri apa de baut!!Dupa aceste tratamente se recomanda pentru refacere un tratament cu vitamine sau macar vitamina K3 pe care o putem administra si in timpul tratamentului inpotriva coccidiozei , pentru prevenirea hemoragiilor!!
PREVENTIE:Crestere pe( grilaj),plasa de sirma,dezinfectie prin vapori de apa 70-80 grade celsius,flambare cu lampa.La introducerea de animale noi:--izolare,carantina---tratament sistematic!!!!

Coccidioza hepatica ...

Slabire progresiva,ficatul cu noduli albi!!Tratament la fel ca si la cea intestinala!!Raia auriculara sau otoacarioza ...( data de un acarian)

Afecteaza reproducatorii si iepurii la sfarsitul perioadei de ingrasare. Iepurele se scarpina,scutura urechile,tine capul aplecat.Conductul auditiv este inflamat,are cruste si abcese...contagiozitate,se ia si la ceilalti iepuri!!! TRATAMENT: Individual cu un acaricid...IVER-MITE OTIC sau LINDAVET,sol 1/2 lingurita de cafea(unitate de masura) in fiecare ureche,sau VETACAR 5 ml/litru de 3 ori la 8 zile interval.Lavajul crustelor cu BROMOCET 1%0!! PREVENTIE: Controlul sistematic al urechilor in fiecare luna.Tratament sistematic general la 2-3 luni,dezinfectie(flambarea custilor)Pasteureloza ...

Simptome:
Stranut,jetaj purulent,bronhopneuonie,mortalitate.Forme septicemie:foarte brutale.Forme cronice:foarte lente,formare de abces!! Tratament: Eliminarea bolnavilor,tratamente colective in apa de baut,Tetraciclina pura 0,5 g/1-4 zile!!Tratamente individuale(primele cazuri de debut) D.H. Streptomicina:100mg/kg-3 zile!!!PREVENTIE:Ameliorarea conditiilor de hala,curatenie facuta la timp,carantina la introducerea exemplarelor aduse noi in ferma,control sistematic si eliminarea exemplarelor atinse,aerosoli cu MISOSEPTOL,saptaminal sau cu aerosept spray!!


Boli parazitare--OXIUROZA...
Viermi mici de 0,5-1 cm in intestine.Simtome: Diaree+slabire!! Tratament: Albendazol,tratament vermifug se va da de 2 ori pe an (aprilie-octombrie)


Boli infectioase--BOALA HEMORAGICA R.D.H ...
SIMPTOME:evolutie rapida,inapetenta,slabire,polipnee,jetaj sangvinolent( singe la nas),moarte!! TRATAMENT: Regim igieno-dietetic!! PREVENTIE: Vaccinare cu Hemoragivac,sau Pestorin Mormix, de la varsta de 60 de zile ale iepurelui , in doza de 1ml/iepure,rapel din 6 in 6 luni , doza de vaccin si primul rapel difera de la produsul folosit , firma producatoare de vaccin ...


Boli infectioase...MIXOMATOZA...
Simptome:Inflamatii oculare,edeme ale capului,tumefactii anogenitale,noduli subcutanati ! TRATAMENT--NIMIC! PREVENTIE:Lupta contra insectelor,vaccinarea cu vaccin viu 0,5 ml/animal (in aprilie si august),sau Pestorin Mormix, de la 60 de zile, in doza de 1ml/iepure,rapel din 6 in 6 luni,este si pentru boala hemoragica R.D.H !!


Boli infectioase ...
ENTERITA MUCOIDA!! SIMPTOME:Atinge mai ales iepurii la ingrasat,diaree vascoasa(gel transparent),mortalitate de la 8 la 20-30% timp de 15 zile!! TRATAMENT:D.H Streptomicina 0,5 g/litru apa,4 zile,sau Neomicina,Otet de mere(vin) 10 ml/litru apa timp de 3-7 zile!! PREVENTIE: Alimentatie corecta,ameliorarea conditiilor de igiena ...

Tulburari de reproductie...

STERILITATEA ...
Refuzul montei sau monte nefecundate!! PREVENTIE:Ameliorarea conditiilor de crestere,program de lumina,exploatarea rationala a femelelor,folosirea de masculi buni , alimentatie corecta ...
AVORTURI SI MORTALITATE...
Neasigurarea linistii,exces de caldura,frig,adapatori insuficiente,consangvinitate,infectii !! PREVENTIE: Asigurarea linistii,ameliorarea ambiantei,adapatori si alimentatie corecta,selectie,aplicarea tratamentelor!!
CANIBALISM SI ABANDONUL PUILOR...
Pui devorati sau abandonati de mame,adaposturi insuficiente,dezichilibru alimentar,lipsa linistii si factori cert infectiosi!!PREVENTIE:Liniste,ameliorarea ambiantei,adapatori si alimentatie corecta,aport de apa,aminoacizi si minerale!!
PARAPLEGIA POSTPARTUM ...
La sfarsitul gestatiei sau imediat dupa fatare.,Forme comatoase:abatere,constipatie,lipsa laptelui.Forme paraplegice::paralizie progresiva!!TRATAMENT.Aport de minerale ( Ca, P , Mg ).Injectii cu gluconat de calciu la mame!!PREVENTIE:Distribuirea regulata de minerale de tip Cunifort 5g/zi in furaj!!Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.